Kokkerellende groenteman aan de slag met gezonde en verse voeding

SURHUISTERVEEN – Heerlijk bezig zijn met gezonde voeding. Deze kans ziet Bert Tjoelker in het voortzetten van de groentewinkel aan de Groningerstraat in Surhuisterveen. Hij investeert in een toekomst met het natuurlijke groenten, fruit en gezonde maaltijden. Puur Natuur is de naam die op het winkelpand prijkt en dat gaat de nieuwe ondernemer zeker waarmaken.

Om de groentezaak ook na 42 jaar Wijnsma – de oud-ondernemer staat Puur Natuur met raad en daad bij – voor het dorp te behouden en bovendien zelf als ondernemer met vers en gezond voedsel aan de slag te kunnen gaan, besloot Tjoelker om actie te ondernemen op het plakkaat aan het leegstaande winkelpand en zocht contact met de groothandel.

“Mensen zijn steeds bewuster bezig met wat ze eten”, weet de 46-jarige ondernemer die vooral gaat werken met verse en gezonde voeding. Zijn lijnen naar de teler zijn behoorlijk korter dan bij supermarkten en hiermee wil hij zich dan ook duidelijk onderscheiden. “Ik kan precies vertellen wanneer de natuurlijke producten in onze winkel van het land zijn gekomen.”

Al deze verse groenten verkoopt Puur Natuur precies op maat. “Zo hoef je geen hele bloemkool te kopen als je maar alleen bent”, legt Tjoelker uit die dagelijks de verse groenten aansnijdt. Daarnaast bereidt Puur Natuur iedere dag zes soorten gevarieerde maaltijden in eigen keuken. “Denk daarbij aan kant-en-klare stamppotjes of maaltijdsalades”, omschrijft de kokkerellende groenteman.

Bert Tjoelker heeft als kok zo’n vijftien jaar ervaring met het koken à la carte en daardoor heeft hij een duidelijke affiniteit met voedsel van goede kwaliteit. De kennis die de in Surhuisterveen wonende ondernemer later heeft opgedaan als verkoopmedewerker wil hij nu samenvoegen in Puur Natuur. De nieuwe groenteman wil van kwaliteit zijn handelsmerk maken.

“Puur Natuur heeft onder meer geïnvesteerd in keukenmachines en voldoet aan de hygiënecode volgens de HACCP-eisen”, vertelt Tjoelker die zich specialist in voedsel durft te noemen en staat te popelen om donderdag de poorten te openen en aan de slag te gaan. “We gaan heerlijk aan het werk met gezonde voeding.”

april 20, 2016